Minister van der Steur (VenJ) beantwoordt vragen van de Kamerleden Tanamal, Hoogland en Kerstens (allen PvdA) over verloren gaan van 45.000 gezonde levensjaren als gevolg van het VW-schandaal.

Bron: Beantwoording Kamervragen over verloren gaan van 45.000 gezonde levensjaren als gevolg van VW-schandaal | Kamerstuk | Rijksoverheid.nl

Dat Volkswagen nu alle ellende van het volk over haar heen krijgt is niet zo verwonderlijk. Sjoemelen is uit den boze. Maar om nu het effect van dit ene incident er zo uit te lichten, is naar mijn mening overdreven. Daarmee wil ik geenszins de fout goedpraten, want stikken van fijnstof is niet fijn waar het dan ook vandaan komt.

Mijn mening is het standpunt van de PvdA een betere reactie. Gewoon elektrisch rijden verplichten. Dan heb je nog wel de fijnstof gevolgen van remmen en van bandenslijtage, maar er komt geen rotzooi meer uit de uitlaat en hoeft er niet meer gezeurd te worden over het gesjoemel. Veel ergerlijker vind ik de boter op het hoofd van het Europese Parlement, die net na de bekendmaking van het gesjoemel akkoord ging met het versoepelen van de emissie-eisen. Over gesjoemel gesproken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *